Kaksplus.fi

MENU

maanantai 13. helmikuuta 2017

Nainen tarvitsee tällaisia ystäviäIlman ystäviä ei kukaan selviäisi tästä elämästä. Jokainen tarvitsee edes yhden ystävän. Parasta on, jos vähän joka asiaan löytyy tietty ystävä, jolta saa tukea, apua ja rohkaisua juuri siihen tilanteeseen. Välillä haluaa saada ystävältä ymmärrystä, välillä kunnon potkun takamukselle.

Ystävä on ihminen, joka iloitsee puolestasi, ikävöi sinua ja ajattelee sinua ja jota ilman et olisi enää sinä.

 

Lapsuudenystävä


Lapsuudenystävä tuntee sinut ihan kokonaan. Hän on paras peilisi, tukijasi ja kannustajasi. Lapsuudenystävääsi et voi huijata mitenkään missään asiassa. Hänen kanssaan sinun kannattaakin olla väleissä, koska hän tietää liikaa. Tämä ystävä muistaa, millaisen permanentin halusit ala-asteella etuhiuksiisi. Vaikka itse haluaisit unohtaa monta kasvuusi liittyvää yksityiskohtaa, hän ei unohda. Hänellä on myös valokuvia aknestasi, ripsivärillä värjäämistäsi kulmakarvoistasi sekä mauttomista farkuistasi, jotka saadaksesi lähes myit mummosi. 

Lapsuudenystäväsi tietää, keneen olit ihastunut milloinkin aina viidennestä luokasta eteenpäin. Hän muistaa ensimmäiset kaljoittelusi ja ehdottoman jyrkät ja vahvat mielipiteesi eri asioista kultakin elinvuodeltasi. Ystäväsi tuntee myös perheesi historian ja niin tunnet sinäkin hänen. Parhaassa tapaksessa myös hänen perheensä on sinulle kuin toinen perhe.

Opiskelukaveri


Opiskelukaverisi jakaa kanssasi muistot opiskeluaikojen viinapokerista, pitkistä keskusteluhetkistä paikallispubissa ja opiskelupaikan kahvilassa ja luentojen tylsyydestä, hauskuudesta ja mielekkyydestä. Hänen kanssaan voit innostua ammatinvalinnastanne tai yhdessä angstata, kun opiskelusateenkaaren päästä ei löytynytkään aarretta.

Työkaveri


Työkaveria tarvitset jakamaan arjen kommellukset, antamaan vertaistukea työarkeen sekä piristämään kahvihetkiä ja ruokatunteja. Työkaveri on usein ainoa ystävä, jota ehtii arjessa tavata, joten on onni, jos työpaikalta löytyy ihminen, jonka kanssa synkkaa.

Naapuriystävä


Naapuriystävä on kultaakin arvokkaampi. Hän lainaa leivinpaperia, kun päätät leipoa sämpylöitä iltapalaksi kello 22. Hän ottaa lapsesi hoitoon, kun arki-illan tetriksen palikat eivät meinaa loksahtaa kohdilleen. Hän käy kastelemassa kukkasi, ruokkimassa kultakalasi ja poimimassa postisi, kun et ole kotoa. Naapuriystävän kanssa tulee todennäköisemmin lähdettyä lenkille kuin yli kilometrin päässä asuvan ystävän kanssa.

Lähellä asuva vertaistukiystävä


Lähellä asuva vertaistukiystävä on hetken vierelläsi vaikkapa lasten ollessa pieniä. Tapaatte esimerkiksi leikkipuistossa tai perhekerhossa. Hänet voit tavata vaikkapa jossain lyhyessä koulutuksessa. Hän on tärkeä sen hetken ajan, kunnes on aika mennä elämässä eteenpäin.Harrastusystävä


Harrastusystävä kannustaa sinut kanssaan lenkille, salille, kitaratunnille tai teatteriin. Hänen kanssaan tulee lähdettyä varmemmin kuin ilman häntä.

Intohimon jakava ystävä


Saman intohimon jakava ystävä ymmärtää, että neuloosin iskiessä voi tehdä villasukkia kolmeen yöllä. Hän kyttää puolestasi verkkokaupan alea, että saat lapsellesi juuri oikean paidan, joka maksaa yhtä paljon kuin puolen viikon ruokaostokset. Yhdessä voitte intoilla laihdutuskuurista, puutarhanhoidosta, hiihtämisestä, luomutuotteista, kasvissyönnistä, moottoripyöristä, koirista, matkailusta Espanjaan, baareissa käymisestä... Teitä yhdistää asia, joita muille ei edes kannata alkaa selittää. Te ymmärrätte toisianne puolikkaasta sanasta.

Elämänarvot jakava ystävä


Samanlaiset elämänarvot jakavan ystävän kanssa jaatte ymmärrystä esimerkiksi siitä, että koti on aina siisti tai että koti on aina sotkuinen. Teitä yhdistää esimerkiksi usko tai ateismi. Te kasvatatte lapsianne samalla tavalla tarkkoihin rutineihin tukeutuen tai boheemisti pöydän alla syöden. Olette samaa mieltä elämän suurista kysymyksistä ja elämän suunnasta.

Yhteisen huumorin jakava ystävä


Mikä ikinä teitä naurattaakin, pitäkää siitä kiinni. Tähän arkeen tarvitaan ystävä, joka laittaa pikkutuhmia meemejä puhelimeesi kesken työpäivän tai joka saa tavatessanne sinut nauramaan niin, että alat ennen tapaamistanne ihan tosissasi katsella Tena-hyllyn tuotteita.

Someystävä


Someystävä jakaa vertaistukea erilaisissa elämänvaiheissa. Erilaisista Facebook-ryhmistä voi saada ystäviä loppuiäksi tai sitten he ovat läsnä vain sen hetken, kun tarvitsette toisianne. Tällaisia ryhmiä voivat olla esimerkiksi vauvanodotusryhmät, laihdutusryhmät, sairauksiin liittyvät ryhmät tai vaikka ryhmät, joissa puhutaan bändin fanittamisesta, ruokavaliosta, harrastuksesta tai vaikka tietystä koirarodusta.


Toivottavasti omistat jonkun jostain näistä ryhmistä tai mahdollisimman monista niistä! Hyvää ystävänpäivää jokaiselle, joka on jonkun ystävä! Sen parempaa lahjaa ei voi toiselle antaa kuin ystävyys.

Antti P., Pia J., Minna J., Annukka M., Elina V., Marja K., Kaisa T., Maiju M., Tiina R., Anne L., Veera V., Elisa R., Saija L., Anna R., Mari L., Heli K., Reetta-Liisa M., Taru L., Taru L., Pilvi V., Juha S., Jukka K., Suvi P., Hanna-Maria P., Marika H., ja kaikki te muut, jotka tästä äkkiä unohdin... Love you all! Ilman teitä en olisi kokonainen. Kiitos, että pysytte vierellä vaikka tunnette minut kokonaan. Ihanaa ystävänpäivää!

6 kommenttia :

 1. Kuinkahan monella on kaikki nuo ystävät vielä aikuisena. Meillä ainakin on elämä vienyt ystävät ympäri maailmaa ja enää ollaan yhteyksissä vain somen kautta. Ja sielläkin keskustelut ovat jääneet synttärionnitteluihin. Mutta hienoa, jos useammalla ei ole näin käynyt. 😊

  Hyvää ystävänpäivää! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon asunut viidessä maakunnassa ja yhdeksällä paikkakunnalla. Kaikkialta paitsi ekasta kotipaikasta, jossa asuin kolmevuotiaaksi, on jäänyt joku tosi hyvä ystävä tai 2-3 jopa. Mulla täyttyy jokainen kohta, mutta moni ystävä täyttää monta näistä lokeroista yhtä aikaa. :)

   Poista
 2. Minulla vain muutama tosiystävä, mutta hekin kultaakin kalliimpia.♥
  Ihana on ollut löytää myös blogin kautta ihania ihmisiä elämään.♥ Hyvää ystävänpäivää sinulle Hanna.♥ Ja ystävänpäivän kunniaksi vielä muutama sydän lisää tähän kommenttiin.♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitikin lisätä listaan vielä kaikki bloggaamisen kautta elämään tulleet ihmiset. Ihania kaikki! Olet Terhi kyllä aarre. <3

   Poista
 3. Vähän kaikkia löytyy, vaikka elämä onkin vienyt osan mukanaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta joskus kulman takaa tulee joku uusi ystävä ihan yllättäen.

   Poista