Kaksplus.fi

MENU

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kotikutsut ja äiti hurmoksessa

"Hei minulla on torstaina kuudelta lastenvaatekutsut! Tule juomaan kupillinen kahvia! Mitään ei tarvitse tietenkään ostaa, mutta vaikka hypistelemään tuotteita ja istumaan iltaa yhdessä! Olisi ihana tavata!"


Mitä ajattelit heti, kun luit tämän? Ajattelitko jotain näistä vaihtoehdoista?
 1. No tottakai, ihanaa, ihana nähdä pitkästä aikaa ja käydä ystävän luona ja kiva nähdä se uusi mallistokin!
 2. Jos mies vie pojan jalkapalloon ja minä  tytön otan kutsuille mukaan, niin ehkä saattaisin ehtiä tulla juomaan kupin kahvia, jos siis ehditään sen jälkeen, kun ollaan käyty ostamassa ne uudet lenkkarit ja Maija-serkun synttärilahja ja kun on tehty viikonlopun ruokaostokset ja jos koiran lenkittäisi vasta kutsujen jälkeen ja jos... Nonni, pojan vanhempainilta onkin silloin!
 3. Ei. Ei. Ei. Ei vaikka tarjoiltaisi tryffeleitä ja samppanjaa!

Girls just wanna have fun! Tyttöjen omaa aikaa! Kuva täältä.

Kotikutsut ennen vieraiden tuloa

 

Ajattelet, että olisi ihanaa kutsua ystäviä kylään. Tajuat, että olisi mahtavaa pitää kutsut. Valitset joko mieltymystesi tai emännänlahjan mukaan lastenvaatteita, muovikippoja, astioita, kynttilänjalkoja, kynttilöitä, leluja tai terveystuotteita esittelevät kotikutsut.  

Yhteydenotto jälleenmyyjään ja kutsuja kirjoittelemaan Facebookiin ja Whatsappiin ja ehkä jopa naapureiden postilaatikoihin.

Paras ystävä vastaa heti. Hän lupaa ehdottomasti tulla ja toivoo vastauksessaan sinun leipovan bravuuripiirakkasi.  Ystävällä on jo nyt mielessä, mitä hän tilaa. 

Muista ei kuulu mitään. Päivää ennen viimeistä ilmoittautumispäivää yksi peruu ja yksi lupaa tulla. Viimeisenä ilmoittautumispäivänä kolme-neljä ilmoittautuu. Muista 20 rakkaasta ystävästä ei kuulu yhtään mitään. Esittelijä vakuuttaa, että kutsut kannattaa järjestää, mutta lasket heti, että tulet jäämään ilman emännänlahjaksi kahdeksalla vieraalla saatavia kynttilänjalkoja, joiden takia itse asiassa aloitkin järjestämään kutsuja. 

Siivouksesta tulee jäätävä stressi  ja leipomisesta tulee jäätävä stressi. Koska vieraat saattavat sovittaa esiteltäviä vaatteita myös lastenhuoneissa, tulee kivojen naistenkutsujen takia perheriita. Lapset eivät halua siivota, joten päädyt kiireen keskellä siivoamaan lastenhuoneet vaatekaapeista lelulaatikoihin. Siinä vaiheessa, kun huomaat järjesteleväsi nukkekodin olohuoneen huonekaluja, olet mennyt liian pitkälle.

Tarjoilut: joko ostat kaiken valmiina ja häpeät tai teet mielettömän ylilyönnin. Huomaat leipovasi seitsemäntoista sorttia tarjottavaa Sacherkakkuineen, Pavlovineen ja Macaron-leivoksineen. Muistat kaikki allergiat, laktoosittomat, gluteenittomat ja lihattomat ja rakennat pöydästä komeamman kuin lapsesi rippijuhlien noutopöydästä.

Tie täydelliseen elämään vaatii vain kutsut, joilta saa astioita tai vaikka vaatteita. Kuva täältä.

Kotikutsut vieraiden tultua

 

Esittelijä tulee puoli tuntia ennen juhlia laittamaan tuotteet esille. Ryntäilet uunissa kypsyvän piirakan ja vessan peilin väliä toisessa kädessä ripsiväri ja toisessa pölyrätti. Kymmentä minuuttia ennen h-hetkeä juokset vaihtamaan vaatteet juuri samaan aikaan, kun ovikello soi.

Toisilleen vieraat ystäväsi istuvat selät suorina sohvan reunalla kivettynyt hymy kasvoillaan. Esittelijä yrittää viritellä smalltalkia samalla, kun muistelet, kenen vielä pitikään tulla. Ilmoittautuneista yksi ei ikinä saavu ja toinen ilmoittaa myöhästyvänsä. Yllättäen saapuu yksi, joka ei ilmoittautunut.

Kesken esittelyn muistat, että ilmoittautumatta saapuneella on kananmuna-allergia eikä mikään tuote sovi hänelle. Kylmä hiki valuu innostuksen vallassa päälle valitsemasi liian rohkean biletopin rinnusosaan. Ja hei Sannahan on raskaana, tajuat samalla. Tuorejuustoa ja graavilohta pöytä täynnä! Hirvittävän nolo moka! Sinulta menee koko esittely ohi, kun ryntäät muiden jalkojen yli penkiltäsi keittiöön etsimään hätätarjottavaa.

Esittelijä lietsoo hurmiota


Esittelijä esittelee tuotteitaan ja lietsoo naisjoukkoa hurmioon. "Aivan ihanat materiaalit, tämä englanninkielisen nimen omaava jakku sopii sekä palaveriin että drinksuille baariin, tällä astiastolla voi kattaa vaikka jouluna rosollin ja kinkun pöytään ja tähän astiaan se ihana, täyteläinen punaviinikastike. Katsokaapa esitteestä sivulta 24 tuota hyllyä, minä laitoin sen meidän kodissa olohuoneen nurkkaukseen ja siihen päälle laitoin nuo tuikkukipot, jotka ovat sivulla 13... Nyt kannattaa tilata näitä kasvovesiä kaksi kappaletta, ovat vain tässä jaksossa tarjouksessa!"

Hurmio tarttuu. Rekeillä roikkuvat vaatteet myyvät mukanaan mielikuvia täydellisestä elämästä ja naiseudesta, täydellisestä kodista ja täydellisesti pukeutuvasta jälkikasvusta. "Vaatteita kannattaa ihmeessä kokeilla, tulkaa vain lähemmäksi!"
 
Osa naisista ryntää muut edeltään teloen rekkien luo, osa tulee varovaisemmin. Vaatteita selaillaan innoissaan ja kokeillaan lastenhuoneissa ja vessassa. "Riikka, tule näyttämään sitten sitä mekkoa!""Ihana, siis niin ihana, sopii sulle täydellisesti!" "Kyllä sulle sopii tosi hyvin, ei vaan mulle näillä makkaroilla. Osta ihmeessä!"

Arimmatkin alkavat innostua. Nyt on naistenilta, miehet ja lapset ovat poissa. On vain tuoksuvaa kahvia ja notkuva pöytä, ystäviä ja syksyn kuumimmat trendit lasten ja itsensä pukemiseen. Juuri tuo pikkumusta on kaapista aina puuttunut! Hinta on sivuseikka, tärkeintä ovat materiaalit ja ekologisuus ja se, että ystävien mielestä mekko nuolee mekon sovittajan täydellisiä kurveja juuri oikealla tavalla. Itsekin innostut kokeilemaan ja pyörähtelet vieraittesi edessä näyttämässä, miten uuden malliston farkut istuvat. "Hyvin istuvat, vau mikä beba", huutelevat ystävät. Tilauslomakkeet täyttyvät ja budjetit venyvät.

Kuin kultti vetää kutsut seurakuntansa hurmostilaan. Vieraat huomaavat, että heiltä on aina puuttunut juuri tuollainen 90 euron muovinen lasagnevuoka, joka on ihan pakko saada. Kotiäitiaikana sitä vasta innostuukin toisen siististä kodista ajasta ilman lapsia ja poissa kotoa ja kaikesta siitä womanpowerista, jota ilmoilla vilisee, joten tilauksen voi ihan mielellään tehdä. 

Naiseuden tunne ajaa sellaiseen päänsisäiseen Macarenaan, että kotihoidontuki voi kevyesti kilahtaa kodin sisustustarvikkeita myyvän esittelijän tilille heti kutsujen jälkeen. Hei kutsuja varten voi meikata ja laittaa jotain muutakin päälle kuin kotihousut ja virttyneen hennesin topin! Heeei, Macarena!

Yksi epäilevä Tanja pakenee heti kahvin juotuaan, vetoaa lapsen uniaikaan ja sopertaa, että ei nyt tällä kertaa tilaa mitään. Muut tanssivat Lambadaa tilauslomake ja henkari kädessään, täydellinen jumpsuit henkarista roikkuen ja rintaa vasten puristuen. Osa tanssii pöydillä The Ketchup Songia ja laulaa tuotteiden trendikkäitä englanninkielisiä nimiä.

Kotikutsujen kahvipöydässä jutellaan vain tuotteista. Ne, jotka tuntevat toisensa, juttelevat innokkaasti keskenään aiheista, joihin muut eivät voi osallistua, mutta muut puhuvat vain esittelijän kanssa tuotteiden saatavuudesta ja toimitustavoista sekä pyytävät kohteliaasti suklaapiirakan reseptiä.

BingoOldLadies.jpg
Tanja ei tilannut mitään vaikka hyvin kuuli, että malliston suosituimmat tuotteet myydään loppuun hetkenä minä hyvänsä! Kuva netistä.

Kotikutsujen jälkeen

 
Kun kutsut loppuvat, istuvat vieraat autoissaan tuijottaen tilauslomakkeesta irrotettua kappaletta, jossa on esittelijän tilinumero ja järkyttävän suuri summa. Maksoinko tosiaan 40 euroa lapsen mekosta, muovikulhosta, kynttilänjalasta tai valokuvakehyksestä? Tilasinko vielä jokaiselle lapselle t-paidan ja housut? Mitä oikein tapahtui?

Itse siivoat vieraiden lähdettyä pöytää ja huomaat, että tarjoiluista jäi miehen tuhottavaksi neljä viidesosaa ja että emännänlahja oli käytännössä mitätön hyöty, kun ajattelee, että tarjottavat maksoivat 70 euroa ja itsekin tuli tilattua satasella. Jälkimmäistä et tietenkään tunnusta miehellesi, joka palaa syvään huokaillen kiukuttelevien lasten kanssa vesisateesta leikkipuistosta. No, onneksi sait nähdä ystäviäsi! Niin, paitsi että yhdenkään kanssa et kerennyt jutella mitään muuta kuin että "oikeesti sopii sulle tosi ihanasti tuo tunika".

Hurmos tarttuu. Kukaan ei tiennyt vielä hetki sitten tarvitsevansa juuri näitä tuotteita. Kuva täältä.

Kaikki kutsut jo nähty


Mitä enemmän on takana rouva-, kotiäiti- tai omistusasuntoelämävuosia, sitä useammat kutsut ovat jo koettu. Moni ajattelee nähneensä jo ne kaikki ja ostaneensa jo kaiken, mitä kutsuilla on tarjota. Väärin! 

Kun tupperit, noshit, meandit ja partylitet on kahviteltu, voi kuulemma ottaa askeleen eteenpäin. Ystäväni otti niin ison askeleen, että alkoi kotiäitivuosiensa ratoksi itse pitämään näitä kutsuja. Hän on nyt käskenyt minun pitää kutsut, mutta en ole vielä uskaltanut.

Ne kutsut alkaisivat näin:

"Hei minulla on torstaina kuudelta seksivälinekutsut! Tule juomaan kupillinen kahvia kossua! Mitään ei tarvitse tietenkään ostaa, mutta vaikka hypistelemään tuotteita ja istumaan iltaa yhdessä! Olisi ihana tavata!"


Siis ensin kutsujen kirjoittaminen, sitten siivoaminen, leipominen, stressaaminen ja mies ja lapset evakkoon sateeseen leikkipuistoon. Sitten pim pom, esittelijä sisään ja dildot riviin tv-tasolle.  

Järjestänkö? Tuletteko?

14 kommenttia :

 1. Niin huikee postaus! Mielikuvat Macareenaa ja Kdtcup songia tanssivista kotiäideistä tilauslomakkeet käsissä on huikee :'D

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus. Aika tarkalleen tuolla kaavalla se ainakin meilläkin on mennyt :)

  VastaaPoista
 3. Aivan huikea kirjoitelma ja niin totta. Näinhän siinä melkein joka kerta käy vaikka lähteissä päätän etten mitään osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eikö! Ja mähän siis rakastan kotikutsuja, en vaan saa oikein vieraita ;)

   Poista
 4. Hansu/mitään en tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei ehkä nyt aukea mulle ;) Kiva, jos lukis sun nimi, kun oot ilmeisesti kaveri, kun kutsut lempinimellä. <3

   Poista
 5. Ihan loistava loppuhuipennus hauskalla tekstillä! ;D Tuollaisilla kutsuilla en oo vielä ollutkaan, mutta mielelläni oon kyllä aina kutsuttaessa mennyt, oli kyse mistä kutsuista vaan. Istun aina viimeisenä paikalla napsimassa tarjoilupöytää tyhjäksi ja juttelemassa, ja sillä hetkellä sitten päätänkin tehdä tilauksen, vaikken todellakaan tiennyt tarvitsevani mitään. :D

  VastaaPoista
 6. Mahtava kirjoitus ja noinhan se menee...dildokutsuja en oo kokeillukkaan :)

  VastaaPoista