Kaksplus.fi

MENU

maanantai 29. elokuuta 2016

Gluteeniton kastike Mifusta ja jauhelihasta

Kuulostaako tutulta: kotona ollaan työpäivän jälkeen niin, että puolen tunnin päästä olisi lähdettävä viemään lapsia harrastuksiin tai itse vaikka vanhempainiltaan. Siinä ajassa ei kummoisia ruokia ehdi väsäämään ja syömään... Kiire onkin varmaan yksi ruuanlaiton isoin ongelma. 

Tänään tehty ruoka loppuu tänään, joten huomenna tehdään taas. Olen nyt yrittänyt tehdä isompia annoksia, joista sitten viisihenkinen perheemme söisi kaksi kertaa. Puolessa tunnissa ehtii kyllä lämmittää ja syödä ruuan. 

Tällä hetkellä tuntuu, että ruokaa menee enemmän kuin esimerkiksi tämän Viikon arkiruuat -postauksen aikaan. Esimerkiksi kastike loppuu heti vaikka kuinka ison luuli tehneensä. 

Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton

 

Lautasella muutakin kuin lihaa


Tuntuu, että Valion Mifuun törmää nyt kaikkialla. En ole varmaan ainoa, joka haluaisi vähentää lihansyöntiä ja huijata lapsia syömään muutakin kuin lihaa, joten päätin testata uutuutta. Kokeilin Mifua tällä kertaa jatkamalla sillä jauhelihakastiketta, jolloin kastiketta tulisi helposti enemmän. En paistanut Mifua epähuomiossa, mutta ensi kerralla paistan. Kokeilin Originaalia, joka maistui aika paljon raejuustolta. Jos olisi tehnyt tällä idealla ruokaa kahdeksi päiväksi vain Mifusta ilman jauhelihaa, olisi purkkeja tarvinnut olla ehkä kolme.

Valion mukaan "paistettava ruokarae Mifu sisältää runsaasti hyvälaatuista maitoproteiinia ja vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. Runsaan proteiinipitoisuutensa ansiosta Mifu tuo lisää ruokaisuutta kasvisruokiin ja sitä voi käyttää kuten lihaa ja kanaa. Mifussa on myös B12-vitamiinia, jonka riittävästä saannista on hyvä huolehtia kasviruokavaliossa."  Lue Mifusta täältä

Tällä reseptillä tuli joka tapauksessa tosi hyvä kastike. 

Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton

Gluteeniton kastike jauhelihasta ja Mifusta, 8-10 hengelle


700 g jauhelihaa
1 prk Mifua
1 tomaattimurska, maku yrtti
vettä
1 ruokakerma
1 sipuli
puolikas valkosipulikynsipallo
aurinkokuivattuja tomaatteja  

pastaa (tai perunoita tai riisiä)

Paista jauheliha ja pieneksi silpotut sipulit. Halutessasi paista Mifu-rakeet tai lisää ne loppuvaiheessa. Mausta. Lisää tomaattimurska. Täytä tyhjä murskapurkki vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää maun ja koostumuksen mukaan ruokakermaa sekä halutessasi aurinkokuivattuja tomaatteja.

Tarjoile pastan ja Parmesan-raasteen kanssa. 

Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton


Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti