Kaksplus.fi

MENU

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Näin saat blogisi menestymään!


Millainen on hyvä, kiinnostava ja koukuttava blogi? Mitkä ominaisuudet tuovat blogille runsaasti aktiivisia seuraajia? Kysyin asiaa lukijoiltani tässä postauksessa, minkä perusteella listasin muutamia asioita, joiden avulla saatat saada blogisi menestymään. Loppu on enää vain aktiivisuudestasi, persoonastasi ja kenties sattumasta kiinni. Tekstissä olevat lainaukset ovat lukijoiden kommentteja. 


1. Elämänmakuisuus ja persoonallisuus


- Hyvä blogi on monipuolinen, rehellinen, hauska, inspiroiva ja arjen makuinen. 

- Teksti on kirjoittajansa näköinen ja persoonallinen. Hyvän blogin kirjoittaja on hyvä tyyppi, johon haluaisi oikeastikin tutustua.  

- Tekstissä on jotain, mihin tarttua. Samanlainen elämäntilanne tuo vertaistukea ja aivan erilainen elämäntilanne tai -kokemus avaa silmiä ja opettaa elämästä.  

- Hyvässä blogissa on oivalluksia elämästä: pieniä havaintoja, suuria ajatuksia ja kauniita hetkiä.

- Postaukset eivät ole liian pitkiä ja niiden aiheet vaihtelevat arkipäivän kuulumisista erilaisiin aihepostauksiin sopivan monipuolisesti vaihdellen.

- Huumori tuo uutta ulottuvuutta ja keveyttä blogilukemiseen, joka usein on rentoa ajanvietettä.

- Arjen onnellisuus ja arkirealismi ovat tasapainossa. Sopivasti harmonista vaahtokarkkielämää ja sopivasti uhmaikää ja pyykkivuoria. Elämä ei ole ruusuilla tanssimista, mutta ne ruusuhetket kannattaa myös kertoa, kun eteen tulevat. 


"En ole varsinaisesti kiinnostunut mistään elämän rosoisesta puolesta, siitä voi puhua niin riittämiin in real life ja sitä taaperouhmaa, kakkatarinaa ja vesirokkonäppyä on himassakin. Haluan  lueskella ja katsella inspiroivaa ja piristävää blogia enkä ole se ihminen, jolle tulee alemmuuskompleksi toisten hienommista synttäreistä ja täydellisestä elämästä. Tiedostan, että ko. blogi käsittelee nimenomaan positiivisia ja arjen kauniita puolia."

"En vain usko, että kenenkään elämä on aina kukkasia ja yksisarvisia. Sellainen ihanakamala arki on parasta. Kiinnostava blogi on rehellinen, säröinen eikä pelkästään pelkkää pitsiä ja hattaraa. Kiinnostava blogi ei saa olla täydellinen, siitä tulee helposti tylsä. Kiinnostavassa blogissa ei kerrota kaikkea, vain mehukkaat palat. "

"Kevyttä kiireisen arjen keskellä luettavaa. Silloin kun itsellä on aikaa perehtyä muiden postauksiin tykkään lukea juurikin syvällisiä postauksia, kepeitä arjen touhuja ja kaikkea siltä väliltä."

2. Laadukkaat, palstanlevyiset valokuvat 


Tekstiä selkeästi pienemmät, sumeat ja epätarkat kuvat tai täysin kuvaton postaus eivät houkuttele lukemaan blogia. Kuvien ei tarvitse olla ammattitasoisia, kunhan ne ovat mieluiten palstan levyisiä ja tarkkoja. Kauniit kuvat täydentävät postausta.


 

3. Bloggaajan yksityisyys


- Bloggaajan ja hänen läheistensä yksityisyys mietityttää monia bloggaajia. Onko menestyneen blogin salaisuus siinä, että lukijat tuntevat bloggaajan itsensä ja hänen perheensä yhtä hyvin kuin sukulaisensa? Monen lukijan mielestä kaikkea ei tarvitse kertoa.

- Päätä itse, kuinka paljon haluat kertoa. Nimimerkin takaa kirjoitettu blogi voi nousta yhtä suosituksi kuin blogi, jonka kirjoittajan lasten syntymäajat, oma työpaikka ja laihdutuskuurit ovat kaikkien tiedossa. Oma yksityisyyttään, elämäänsä, lapsiaan ja parisuhdettaan kannattaa suojella, mutta millä tavoin, on jokaisen päätettävä itse. 

- Valokuvissakaan ei tarvitse näyttää kaikkea, jos ei halua. Lapsiin liittyvän postauksen kuvassa voi näkyä lapsi takaa tai näkyä vaikka vain lapsen pienet varpaat.

"Mielestäni bloggaajan on hyvä pitää myös yksityisyyttä yllä. Itse en edes halua kertoa kaikkea omasta elämästäni, koska kaikki asiat eivät kuulu muille. Toki, jos bloggaajaa itseään ei haittaa kertoa, niin se on ok. En kuitenkaan itse valitse seuraamiani blogeja sen perusteella, että saan kaiken tiedon kyseisestä ihmisestä. Pintapuolinen blogi on hyvä."
 "Avoimuus on vaan plussaa, mutta kaikkea ei tarvitse kertoa enkä halua tietää. Mutta sitten on ärsyttävää, jos vihjailee jostain eikä kerro."

"Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse jakaa blogiin. Läheistesi yksityisasiat, lapsesi mollaaminen tai esimerkiksi exmiekkosen arvostelu ovat sellaisia asioita, joilla ei kuulu mässäillä."4. Kirjoita usein


Joka päivä ei tarvitse postata, mutta jos aikoihin ei kuulu mitään, menettävät lukijat mielenkiintonsa. Osa taas menettää mielenkiintonsa, jos postauksia tulee niin usein, että niitä ei ehdi lukea. Etsi itsellesi sopiva postaustahti!

5. Jaa blogiasi


Jos et jaa tekstejäsi, ei kukaan löydä sinua. Markkinoi itseäsi ja blogiasi. Voit kirjoittaa nimimerkin takaa kasvottomana, mutta jaa silti. Perusta blogillesi Facebook- ja Instagram-sivut ja liity erilaisiin blogiryhmiin. Jos kirjoitat koirastasi, jaa postaus koirasi rodun Facebook-ryhmään. Jos kirjoitat käsitöistä, jaa tekstiä käsityöryhmässä. Ole kuitenkin tarkka jaoissa: älä spämmää äläkä jaa tekstejä ryhmiin, joita tekstin aihe ei kosketa. Jos kirjoitat lähinnä itsellesi päiväkirjaa muistiin, ei jakoja tarvita.

6. Muista kielioppi


Kirjoita itsesi näköistä tekstiä, mutta älä väheksy oikeinkirjoitusta. Lue teksti läpi ennen julkaisua. Sinun ei tarvitse olla kirjoittamisen ammattilainen, mutta selkeys ja luettavuus houkuttavat enemmän lukijoita kuin esimerkiksi yhdyssanavirheitä vilisevä teksti. Tekstin sopiva mitta ja väliotsikot tekevät tekstistä houkuttelevamman.7. Opi muilta


Verkostoidu muiden bloggaajien kanssa, etsi internetistä tietoja ja tutki itseäsi kiinnostavien blogien sisältöä ja ulkoasua. Koko ajan oppii lisää.

8. Vältä näitä


Liian pitkä teksti, huonot kuvat tai kuvattomuus, draamahakuisuus, huolittelematon tai yhteen pötköön kirjoitettu teksti saavat jotkut lukijat näkemään punaista. Omien läheisten mollaus tai elämän täydellisyyden ja omien kalliiden ostosten jatkuva esitteleminen saavat jotkut ärsyyntymään. Myös liika huomiontavoittelu, väkinäiset täytepostaukset ja klikkausten kalastelut tuntuvat joistain lukijoista luotaantyöntäviltä.Lue aiempia tekstejäni bloggaamisesta


 

Lue myös näitä blogeja


Listasin tähän alle sekä lukijoideni omia että heidän suosittelemiaan blogeja. Löytyykö näistä uusi suosikkiblogisi? Mikä näissä blogeissa erityisesti viehättää?


16 kommenttia :

 1. Oi, tuntuupa kivalta löytää oma blogi listalta! <3

  VastaaPoista
 2. Mahtava teksti ! Otan varmasti itsekin käyttöön uusia vinkkejä, kuten oikeisiin fb -ryhmiin postausten jakamisen :)

  VastaaPoista
 3. ❤️ Kivasti kokosit ajatuksia yhteen! Täyttä faktaa😊☝🏻️

  VastaaPoista
 4. Yksi seikka on muuten myös se miten bloggaaja vastaa kommentteihin. Vaikka itse blogi on asiallisesti kirjoitettu niin jos kommentteihin vastataan provosoituen ja v**** lentää ja kommentoija haukutaan niin kyllä se tietynlaisen kuvan antaa bloggaajasta (toki aina tulee niitä joiden tarkoituksena on vain provota "ootko vähän p**** äiti kun lapsesi vetää noin paljon sokeria/teet/et tee näin/noin" mutta niitä ei tarvitse julkaista ja jättää käsittelemättä, mutta joskus kun asiallisesti sanotaan jonkun asian huolettavan ja bloggaaja vastaa haistatellen ja ylimielisesti niin huh huh).

  VastaaPoista
 5. Kiitos mainonnasta <3 Hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 6. Sait tän kuulostamaan tosi helpolta! :D Kiitos maininnasta! :)

  VastaaPoista