Kaksplus.fi

MENU

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Helppo arkiruoka: täytetyt paprikat

Me syötiin eilen pitkästä aikaa täytettyjä paprikoita. Tein edellisenä iltana paprikat valmiiksi jääkaappiin niin, että puuttui vain uunissa paistaminen. Näin saatiin kiireisen päivän päivällinen  nopeasti ja mahdollisimman tuoreena ja maistuvana pöytään. 

En ollutkaan muistanut pitkään aikaan tätä ruokaa, joten ajattelin muistuttaa teitäkin. Luulisin, että syöjää kohti riittää yksi tai kaksi paprikaa. Me ostetaan yleensä tähän tarkoitukseen niitä kolmen erivärisen paprikan pakkauksia, jotka ovat aika halpoja. Täytteeksi käy oikeastaan mikä vain, vaikkapa kana, feta, sinihomejuusto, tonnikala...

Täytetyt paprikat neljälle (aikuiselle)

  • 8 paprikaa
  • 400 g jauhelihaa
  • bastimariisiä neljälle
  • Creme Bonjour Cuisine, makuna esim. Sipulisekoitus
  • pippuria, ruohosipulimaustetta tms
  • juustoraastetta

  • Keitä riisi. 
  • Leikkaa paprikoista päältä "hattu" pois niin, että paprikoista tulee kuppeja. Pese ja puhdista sisältä. Pilko ylijääneet paprikapalat pieniksi. 
  • Paista jauheliha ja lisää pilkotut paprikapalat joukkoon. Anna paprikoiden hetken pehmentyä. 
  • Lisää mausteet ja Creme Bonjour tai vaikka ruokakermaa. Keitä hetki. 
  • Täytä paprikat ja ripottele päälle juustoraastetta.
  • Kypsennä uunissa 200C kunnes juusto on saanut vähän väriä.
 Tarjoile salaatin ja vaikka lohkoperunoiden kanssa.





4 kommenttia :

  1. Nams,menee ehdottomasti kokeiluun!!

    VastaaPoista
  2. Voi nam! Enpä muista milloin viimeksi olisin tehnyt täytettyjä paprikoita. Uppoaako nämä myös teidän lapsiin? Emmi ainakin tykkää kovasti paprikasta joten nämä kyllä lähtee testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, 1/3 tykkää... Meillä on tuo sama suhdeluku monessa muussakin ruuassa. Aina ei voi kaikkia miellyttää ;)

      Poista