Kaksplus.fi

MENU

lauantai 9. tammikuuta 2016

Tarina onnellisesta elämästä

Siivottu, puhdas koti, kynttilöitä palamassa kuistilla ja sisällä. Joulu on viety varastoon, ja tuoksuu jo kevättalvelta: pakkaselta, auringon kimallukselta hangilla, lupaukselta keväästä ja lisääntyvästä valosta.

Tuoksuu myös pitsalta. Neljä erilaista pitsaa on juuri nostettu uunista, kukin vuorollaan: gluteeniton kinkku-ananas sekä vehnäjauholliset kinkku-ananas-salami, kinkku-Aura-katkarapu ja aurinkokuivattu tomaatti-ilmakuivattu kinkku-kirsikkatomaatti-mozzarella.

Ystävät tulevat.  Odotettu ihana seura, jokaiselle ystäviä. Talo täyttyy äänistä ja naurusta. Kolme-, neljä-, viisi-, yhdeksän-, yhdeksän- ja kaksitoistavuotiaat lapset hakevat innoissaan lautapelejä, pehmoleluja, pikkuautoja ja Pet shopeja ja levittäytyvät onnellisina leikkimään koko taloon. 

Ystävien matka on mennyt hyvin ja turvallisesti tälläkin kertaa. Matka rivitalon toisesta päästä kun ei kauaa kestä. Kuinka onnellista on löytää samasta taloyhtiöstä sielunsiskoja ja -veljiä, ystäviä, joita on etsinyt koko ikänsä!

Kuulumisten vaihtamista, ja jatkamista siitä, mihin viimeksi jäätiin. Lapset käyvät nauraen näyttämässä leikkejään ja kertomassa hauskoja kommelluksiaan. 

Yhtäkkiä tulee liian hiljainen hetki. On käytävä katsomassa lapsia. 

Pienin poika asettelee pikkuautoja riviin keskittyen kuin ajaisi itse oikeaa kaivuria. Onneen ei tarvita kuin kasa uusia pikkuautoja. Neljä- ja viisivuotiaat pikkuprinsessat laittavat hellästi Elsa-nukkea 1980-luvun tummansinisiin nukenvaunuihin. Alakerrassa tyttöjen huoneessa on pimeää: kolme isointa, kaksi tyttöä ja poika, kiljahtavat, kun ovea raottaa. He leikkivät sokkoa eikä saa tietenkään häiritä. 

Katetaan valkealle pöydälle musta-valkoraidalliset tabletit sekä pikku hiljaa kerättyä Vit lilja -astiastoa, jonka kertyminen kertoo ajan kulumisesta ja elämän vakiintumisesta. Valkoiset servetit Love-tekstillä, aikuisille kaksi lasia kullekin ja lapsille yksi. Leikataan pitsat palasiksi ja kutsutaan kymmenpäinen joukko syömään. 

On tärkeää, kuka istuu kenenkin vieressä. Voisi hakea kameran ja kuvata kattausta ja pitsoja, mutta lasten istumapaikkojen valinta vie neljän aikuisen huomion. Lopulta kaikkien istuessa paikoillaan juosten haettu kamera, jossa ei sitten olekaan muistikorttia. 

Äh, antaa olla, ottakaa ystävät salaattia ja pitsaa, ei sillä kuvalla niin väliä! Sitä paitsi usein kamera rikkoo tilanteen ja tunnelman, kun ei saa vielä maistaa annosta ja kun kaikkien on katsottava kameraan, vaikka osa lapsista ja aikuisista inhoaa kuvaamista. Tilanne on aidompi ja parempi ilman kameraa, niin tämäkin.

Muistamme kyllä tämän hetken ilman kuviakin. Hetken ystävien kanssa ilman mitään kiirettä, hetken kaukana arjen paineista ja kiireestä. Lasten silmät loistavat, koska tarjolla on myös limsaa. Juhlapäivä! 

Ottakaa lisää! Kohta nostetaan pöytään mariannetorttu, jäätelöä ja vadelmia. Ja sitten taas annetaan lasten leikkiä ja valvoa tavallista pidempään, koska on viikonloppu.  

Kun ystävät tekevät lähtöä, hierovat pienimmät jo silmiään. Vaikka äsken he leikkivät nauraen, tunnustavat he nyt pieninä myttyinä sylissä nyyhkien, että "väsyttää, haluan sänkyyn". Äkkiä pesulle ja peiton alle! Missä unipupu, missä kisu, etsi ne ja tule rakas äkkiä, Nukkumatti odottaa jo!

Likaisten astioiden pino keittiössä ja useat kesken jääneet leikit eri huoneissa ovat onnellista sotkua. Se kertoo, että on ollut elämää ja hyviä hetkiä. On tärkeää, että jokaisessa huoneessa on naurua, läheisyyttä ja tarinoita. Tarinat jäävät leijumaan huoneisiin. Tarinat onnellisesta elämästä. 

"Minä piirsin meidän perheen", sanoi Aava. Se on ihana perhe. On erityisen hyvä, että äidillä on kahdet jalat. Ne, joilla kannetaan väsynyttä lasta ja ne, joihin voi joskus vetää korkkarit, että ei unohda olla myös nainen.
4 kommenttia :

 1. Kylläpä olikin hyvä tarina! Onnellisen kuuloisia hetkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos IlonaKoo! Kiva, että kävit blogissa!

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta vierailu kaikkine herkkuineen, täydellistä! :)

  VastaaPoista